Een nieuw huis!

“Waarom gaan jullie verhuizen? Jullie huis is net af?!” Zo reageerden de meeste mensen op onze mededeling dat we een ander huis hadden gekocht. En dat is ook wel begrijpelijk. We hebben immers tien jaar lang onze ziel en zaligheid in ons huis gelegd. Een prachtige stadswoning uit 1936 vol authentieke elementen, met een grote tuin, in een heerlijke buurt, helemaal in onze smaak verbouwd. Waarom zouden we weg willen?

Die vraag hebben we onszelf ook heel vaak gesteld, en het was geen makkelijke. Maar ja, wij blijken nou eenmaal geen mensen die in een af-huis willen wonen. Wij willen veranderen, aanpakken. En ons huis was klaar. Dus toen begon het te kriebelen.

Er was een hele lijst aan wensen: een grote tuin, veel slaapkamers, een garage, een voortuin, authentiek, oud, karakteristiek, en oh ja, het liefst in Eindhoven centrum. Maar dat laatste bleek net te veel gevraagd binnen ons budget.

Via een paar omwegen zijn we uit gekomen bij dit huis. Het staat in een plaatsje dichtbij Eindhoven. We vertrekken uit de stad waarvan we dachten dat we die nooit zouden verlaten (op z’n Ewbanks), en we gaan naar een stadje waarvan we dachten dat we er nooit dood gevonden zouden willen worden (wie had dat gedacht!).

We hebben dus een huis gekocht! Een prachtig huis. Een huis dat al onze woonwensen waar kan maken. Ons huis is een twee-onder-een-kap woning die in 1927 als één villa gebouwd is, en in 1958 is opgesplitst in twee woningen. Momenteel is de benedenverdieping in gebruik als kantoor en de bovenverdieping is verhuurd als woonruimte. Sinds de jaren ’70 is er weinig gebeurd, dus het hele huis én de enorme tuin (+/-1500m2) moeten onder handen genomen worden.

Zo is er geen fatsoenlijke badkamer, de keuken valt uit elkaar, de vloeren kraken, er zitten systeemplafonds in. Genoeg te doen dus! De overdracht is gepland in midden juni, dus vanaf dat moment gaat de verbouwing beginnen! Tot die tijd zullen we hier voornamelijk onze voorpret delen.

Wil je ons project volgen? Meld je dan aan voor onze newsfeed. Als er een update is krijg je een bericht via e-mail.

Stay tuned!

Berichten gemaakt 22

4 gedachten over “Een nieuw huis!

    1. We gaan naar Veldhoven! En natuurlijk mag je volgen, daar is de site voor bedoeld 🙂 .

  1. Sinds wanneer is Veldhoven een stad(je)? 😉

    Veel plezier en suc6 in en met de woning, ziet er allemaal leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven