De aanbouw ontwerpen

Direct na de eerste bezichtiging hadden we het gevoel dat het huis enorm veel mogelijkheden had, maar dat we zeker op de benedenverdieping iets misten. De originele layout van de benedenverdieping zag er zo uit:

M. had namelijk één grote wens. Een leefkeuken waar ze niet in haar eentje staat te koken, maar waar we met het hele gezin samen kunnen zijn.
En de huidige keuken? Die is aan de krappe kant. Dus begonnen we te tekenen en schetsen.

Na al dat proberen, een brainstorm sessie met onze architect-buurman Thorsten, en nog meer tekenen zijn we uitgekomen bij het volgende ontwerp.

Een halfronde aanbouw met daarin een ovale eettafel. Verder is het plan om ongeveer 2 meter uit te bouwen aan de achterkant. Hierdoor is er ruimte voor een hoge kastenwand en een keukeneiland waar alles in past dat we graag in onze keuken willen hebben zitten.

Door deze aanbouw is er ook genoeg plek voor een grote bijkeuken waar de wasmachine komt, was gedroogd kan worden en er genoeg kastruimte is om schoonmaakspullen op te bergen en grote stapels jassen en schoenen een mooi plekje te geven.

Met deze laatste versie zijn we naar een bouwkundig bureau gegaan waar alles uitgetekend is. Met het resultaat hebben we de bouwvergunningen aangevraagd en resteert nu niets anders dan wachten.Berichten gemaakt 22

2 gedachten over “De aanbouw ontwerpen

  1. Ik vind het heel mooi die aanbouw zo, maar ik zie nu twee garderobe gedeelten en vraag mij af waarom jullie dat gedeelte van 1,7 m niet bij het leef gedeelte trekken, want aan die 8,3 m hebben jullie toch wel genoeg lijkt mij. Is daar een reden voor?

    1. Ik zie deze reactie nu pas!
      Het is een foutje in de plattegrond… Dat is namelijk de trap naar de kelder. Geen idee waarom Floorplanner daar een garderobe van heeft gemaakt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven