Een keuken kiezen

In ons nieuwe huis zit niet één, maar wel liefst twee keukens. De keuken op de begane grond is blauw, met een aanrechtblad van traanplaat, en stamt vermoedelijk uit de jaren 70. Op zolder staat ook een keuken, in een tijdloze witte hoekopstelling. Maar ja, blauw is niet echt onze kleur, en elke keer twee trappen op en af om even in je soep te roeren is ook geen heel aantrekkelijk vooruitzicht. Dat er een nieuwe keuken moest komen was dus al snel duidelijk.

De keuken op zolder

Ik was al in de beginfase bezig met het uittekenen van mijn droomkeuken, zoals je in de post over de aanbouw hebt kunnen lezen. Dat kreeg steeds meer vorm, en toen we uiteindelijk de handtekeningen onder het voorlopig koopcontract hadden staan was een afspraak maken bij de keukenadviseur mijn nummer 1 prioriteit.

Netwerken zijn van onschatbare waarde bij een klus als deze, en dus nam ik contact op met mijn oud-buurjongen van mijn ouderlijk huis in Eindhoven. Hij werkt al jaren als keukenadviseur bij Deeze keukens in Helmond en wilde ons graag helpen. Tijdens de eerste afspraak hebben we ons voornamelijk gericht op functie en ruimte, de tweede afspraak ging het om kleuren en materialen en bij de derde afspraak om de finesse en de details.

Eigenlijk bleek mijn ontwerp al best een eind in de goede richting te zitten, want in de eerste schetsen kwam ook een eiland en een wand tegenover elkaar te staan. Maar hij dacht graag nog iets groter dan ik en maakte beide 4 meter breed. En toen moesten we gaan kiezen…

Omdat we beiden een beetje wars zijn van tijdloos en veilig viel een witte keuken sowieso al snel af. Maar voor een keuken wil je ook geen extreem smaakgevoelige keuzes maken, want je kijkt er toch al gauw zo’n 20 jaar tegenaan. We kwamen uit op een prachtige combinatie van zwart met een staal-look en eiken.

De kleur van de frontjes (bron: Leicht)

Qua invulling hadden we een aantal bijzondere wensen. O. wil heel graag 2 vaatwassers, omdat je dan nooit vuile vaat op je mooie kookeiland hoeft neer te zetten. Ik wilde heel graag een giganorme koelkast omdat ik me continu kapot erger aan het feit dat mijn koelkast halverwege de boodschappen al vol zit. Verder hadden we niet heel speciale wensen, ja een inductiekookplaat, en het liefst met geïntegreerde afzuiging. En een Quooker hoefden we echt niet, wat een onzin. 

En na heel veel uren denken, schetsen, brainstormen, hebben we vandaag de handtekening gezet onder dit ontwerp: 

Een geweldige ruime eiland-opstelling van Leicht, afgewerkt met eiken details. Met een heerlijke bar waar 3 man aan kunnen zitten. Dubbel zoveel bergruimte als mijn huidige keuken. Een aanrechtblad van lichtgrijs keramiek. En alle het apparatuur is van NEFF: een stoomoven, een combi-magnetron, 2 vaatwassers, een giganorme koelkast, een inductieplaat met afzuiging, en, jawel…. een Quooker.

We kunnen niet wachten tot ie er staat!

Berichten gemaakt 22

3 gedachten over “Een keuken kiezen

  1. Echt geweldig zo’n keuken, die ruimte is gewoon heerlijk. En die inductie met afzuiging heb ik ook in onze nieuwe keuken. Die is echt heel fijn. Ikzelf heb niet voor zo’n Quooker gekozen maar mijn dochter heeft hem in haar keuken en is er heel blij mee.
    Alleen 2 vaatwassers?? Hebben jullie zoveel servies?
    Het kan natuurlijk wel handig zijn met feestjes of zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven