Een badkamer kiezen

Nog een ander stukje voorpret wat niet kan ontbreken: het kiezen van een nieuwe badkamer. Ons nieuwe huis beschikt over een zogenaamde “natte cel”: een hokje van 1.65 bij 1.65 waar precies een wastafel en een douche in passen. Voor een gezin met kleine kinderen is dat absoluut niet toereikend, dus staat een nieuwe badkamer hoog op ons prioriteitenlijstje.

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers, en we hebben besloten om in de kleinste een badkamer te creëren. De kamer heeft een afmeting van 3.18 bij 2.65 en is daarmee ruimschoots groter dan onze huidige badkamer. Extra fijn is dat er al een separaat toilet is op de slaapverdieping, dus alle ruimte voor een opstelling met bad, douche en flinke wastafels.

Wekenlang heb ik getekend, met allerlei verschillende indelingen, maar er kon zo veel dat ik er niet uit kwam. Omdat ik graag de mening van een expert wilde over functioneel gebruik van een ruimte heb ik de lokale badkamerboer ingeschakeld. Die kwam helaas niet echt met verfrissende ideeen, dus zijn we verder gaan kijken en kwamen uit bij St. Pieter in Eindhoven, vooral ook omdat ze zo’n indrukwekkend aanbod aan tegels hadden.

We hadden vooraf wat van onze eigen schetsjes doorgestuurd en onze adviseuse was erg gecharmeerd van de opstelling met het schuine bad. Zij was wel van mening dat het leuker zou zijn om het bad onder het raam te zetten en de douche naast de entree te plaatsen. We gingen gezamenlijk aan de slag met schetsen en kwamen steeds een stapje verder.

Aanvankelijk wilden we geen “standaard” badmeubel (zo’n zwevend ladenblok) maar zelf een oud dressoir omtoveren tot badmeubel. Dit bleek echter met het vocht in zo’n badkamer niet zo’n handig plan. Ook hebben we lange tijd qua kleurpalet in de zeeblauwe hoek gekeken, een beetje in zeemeerminstijl. Maar we hadden ook veel plaatjes op ons pinboard staan van donkergroene tegeltjes.

een van de sfeerplaatjes op ons pinboard

Wat O. al wel snel duidelijk had was wat voor douchecabine hij wilde: eentje van zwart staal. We brachten steeds meer elementen samen van wat we mooi vonden: glanzend wit sanitair, messing kranen, hout, planten. En in dat plaatje pasten de donkergroene tegels uiteindelijk toch het beste. Uiteindelijk is dit het resultaat waar we op uit zijn gekomen:

We zijn er echt heel blij mee. Nu is het nog even spannend of het ook echt allemaal zo mooi gaat worden. We gaan zelf zo veel mogelijk doen en dat betekent dus ook dat ik moet gaan leren tegelen en O. alle leidingen moet gaan aanleggen. Allemaal dingen die we nog nooit hebben gedaan! Maar met behulp van YouTube en Google moet dat vast goed komen 😉

Berichten gemaakt 2

Eén gedachte over “Een badkamer kiezen

  1. Toevallig zijn wij nu een slaapkamer met douchruimte aan het bouwen en ik weet hoe moeilijk het is om de ruimte goed in te delen. Deze ziet er echt geweldig uit, mooi ook dat bad zo!
    Die van ons willen we zoveel mogelijk open houden naar de slaapkamer toe dat was ook even puzzelen.
    Ik vind het echt kei leuk om jullie verbouwings avontuur te volgen zo, succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven