Het eerste sloopwerk

De sleutel hebben we in onze handen, dan kan het slopen beginnen!
Containers waren al besteld, dus 2 uur nadat we getekend hadden stond er een vrachtwagen klaar.

We dachten dat we hier nog wel even mee vooruit, maar helaas. We zijn nu 3 dagen verder en de eerste container mag morgen al opgehaald worden en de andere 2 zijn al aardig vol aan het raken.

Waar zijn we dan mee bezig? Als eerste wilde Margot heel snel de muur in de woonkamer doorbreken. De woonkamer is opgedeeld in 2 kamers, waarvan de achterste in gebruik was als kantoor en de voorste als spreekkamer. Het kantoortje is een erg donker hol, met het doorbreken van de muur hopen we een mooie lichte grote kamer te krijgen.
De muur zelf klonk hol, dus wij dachten “dat doen we wel ff!”.

Helaas… Bij de eerste slag tegen de muur zagen we gipsblokken. En toen we daar een gat in hadden geslagen, nog een een keer gipsblokken. En vervolgens weer gipsplaat. Goed, dat kunnen we wel handlen! Volgens de bouwtekeningen is het geen draagmuur, dus de beuk erin.

Kwamen we vervolgens een stalen balk tegen! Blijkt dat deze balk wel de boel overeind houdt, dus die laten we maar even zitten. Hierdoor wordt het niet één grote ruimte maar houden we halverwege een soort verlaging in het plafond dat de ruimtes optisch scheidt.

Ook de garage moest tegen de vlakte, met de hulp van de nodige familie en vrienden hebben we dit klusje zonder tegenvallers in 2 dagen voor elkaar kunnen krijgen.

En de status van dinsdag zijn 3 bijna volle containers! Dat gaat veel te hard zo. Ben benieuwd hoe hoog de teller staat in November.

Berichten gemaakt 22

2 gedachten over “Het eerste sloopwerk

    1. Ik ben uitgegaan van eindeloze verrassingen, dus vooralsnog valt het nog mee 😀 .
      Maar het gaat de goede kant uit, vandaag begint eindelijk de aannemer, dus gaat ook eindelijk het gas er echt op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven