Voortgang badkamer

Of nouja, voortgang… Ik voel in ieder geval de druk. Vanaf 2de week augustus (wk1933.1 voor onze collega’s) staat de tegelzetter voor de deur. En dat is best een prestatie, een goede, betaalbare tegelzetter vinden met tijd dit jaar! Dat betekent ook dat een week eerder hopelijk de stucadoor de boel staat glad te stuccen. Maar ja, dan moet ik daarvoor dus de vloeren, plafonds, muren klaar, leidingen in de vloer en… in ons geval ook nog de kranen al in de muur. Want we wilden van die gave inbouw kranen. Het is alleen dat ik daar nu al hoofdpijn van krijg. We moeten toch maar eens gaan leren om voor quick & easy te gaan.

Maar goed… De badkamer dus. Het begon er mee dat de vloer en het plafond eruit ging om leidingen te gaan leggen. Dat was vrij snel geregeld, die vloer en dat plafond…

De volgende stap was het leggen van het riool. En dat viel wel even tegen.
Vele gaten en het nodige gevloek om toch echt die 0.5% afschot te krijgen hadden we de pijp er voor 90% in. Overigens nog best scary om zo over balken te balanceren op dik 3m hoogte. En toen de volgende challenge. We moesten nog in de buurt komen van de standleiding. Geen probleem, tot we halverwege het huis tegen een betonplaat aan liepen. Het hele huis heeft houten vloeren, behalve daar waar de standleiding zit. Joy!

Eerste oplossing die we bedachten was het zagen en hakken van een sleuf over de lengte van de betonplaat om dan aan te sluiten op het nieuwe riool dat onze aannemer. Dat ging voor geen meter, dus we besloten om het maar even on hold te zetten. Gelukkig zag ik een dag later de standleiding in het hoekje onder de betonplaat zitten, dus hebben we uiteindelijk maar een klein gat in het begin hoeven te hakken.

Tijd dus voor de volgende uitdaging! De zwaluwplaat vloer met de douchedrain erin.

Berichten gemaakt 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven