Alles tegelijk

Als je je hele huis overhoop ligt en praktisch ver genoeg bent voor “Help mijn man is klusser”, dan moeten we er een project bij pakken natuurlijk.

Wij dachten dat het fijn zou zijn als de kinderen buiten konden spelen als we hier zouden wonen. Dat zou ons de mogelijkheid geven om nog wat te klussen zonder de kinderen om ons heen. Het plan was vervolgens om het middelste deel van de tuin leeg te trekken, er gras in te zaaien en er een trampoline neer te zetten.

Dit was de “voor” situatie en het plan was om vanaf de 3 bomen tot de plek waar de foto is gemaakt leeg te trekken en alleen de overkapping nog even te laten staan.

Prachtig groen, maar van dichtbij 1 grote massa onkruid, brandnetels en bramenstruiken zonder bramen. Dus hup! Weg ermee.

De start was de grote uitdaging om vele kubieke meters bamboe en bramenstruiken weg te krijgen. Maar dat ging met dank aan een minigraafmachientje nog best vlot.

Daarna moest het grind eruit, en dat was een waar drama. Er ligt nu een berg van 10m3 grind met zand vermengt in de tuin, en ik denk dat we nog vele jaren grind tegen blijven komen in de grond. Het ergste is… Dit was pas de helft van de parkeerplaats waar grind ligt.

Het resultaat lijkt vrij schoon en vlak maar de realiteit was anders. Daarnaast lag de helft 20cm lager dan de rest ivm. het grind dat we eruit gegraven hebben. Dus ik ging op zoek naar tuinaarde op marktplaats en stuitte op een plaatsgenoot die als bijbaantje met graafmachientjes en shovels door tuinen crossed om het weer netjes te krijgen.

Hij kreeg binnen een dag de gare zooi omgezet in een mooi strak stuk tuin met trampoline (jaja) waar we weer op verder kunnen bouwen.

Berichten gemaakt 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven